Openbare bibliotheek Rumst

JEUGDBOEKENMAAND

Jeugdboekenweek wordt vanaf 2017 JEUGDBOEKENMAAND.

Deze campagne van Iedereen Leest is er speciaal voor jonge mensen van 6 tot 15 jaar.
Met dit jaarlijkse boekenfestival willen we aandacht voor het plezier van lezen, voorlezen en naar illustraties kijken, aan de hand van een kwaliteitsvol aanbod. Iedereen Leest zorgt voor boekentips, maakt lestips bij boeken en verspreidt promotiematerialen om van de Jeugdboekenmaand een echt feest te maken. 
Om dit te realiseren wordt er samengewerkt met Cultuurconnect (het steunpunt voor openbare bibliotheken en cultuurcentra), scholen, Boek.be (vakorganisatie van het boekenvak) en wisselend andere partners. 

De Jeugdboekenmaand is het grootste kinderboekenfestival van Vlaanderen. De hele maand maart lang zetten scholen, bibliotheken, boekhandels en culturele centra de mooiste boeken in de kijker.

Iedereen Leest wordt gesteund door de het Vlaams Fonds voor de Letteren en staat onder de Hoge Bescherming van Hare Majesteit de Koningin.

Jeugdboekenmaand 2017 vieren we van 1 tot 31 maart met als thema 'MVX - je bent wie je bent'
We willen het dus graag hebben over jezelf zijn, identiteit, rolpatronen, jongens/meisjes en alles daar tussenin.
MVX geeft geen antwoorden maar stelt open vragen.
MVX begint bij jongens en meisjes. Maar het wil hen niet lijnrecht tegenover elkaar zetten. Het wil hen doen bewegen. Kriskras en door elkaar. Dan danst straks iedereen van lichtblauw naar fuchsia naar appelblauwzeegroen, huppelen we in glitterjurken en op legerbottines, slepen we taart naar een boomhut met bloemengordijntjes voor het raam. Wie danst mee?
... en dat alles in boeken.

Meer weten?
www.jeugdboekenmaand.be

Er is ook weer het online bibspel... klik hier om mee te doen. Superleuk!!!