Openbare bibliotheek Rumst

JEUGDBOEKENMAAND

De Jeugdboekenmaand van Iedereen Leest is er speciaal voor jonge mensen van 6 tot 15 jaar.

Met dit jaarlijkse boekenfestival willen we aandacht voor het plezier van lezen, voorlezen en naar illustraties kijken, aan de hand van een kwaliteitsvol aanbod. Iedereen Leest zorgt voor boekentips, maakt lestips bij boeken en verspreidt promotiematerialen om van de Jeugdboekenmaand een echt feest te maken. 
Om dit te realiseren wordt er samengewerkt met Cultuurconnect (het steunpunt voor openbare bibliotheken en cultuurcentra), scholen, Boek.be (vakorganisatie van het boekenvak) en wisselend andere partners. 

De Jeugdboekenmaand is het grootste kinderboekenfestival van Vlaanderen. De hele maand maart lang zetten scholen, bibliotheken, boekhandels en culturele centra de mooiste boeken in de kijker.

Iedereen Leest wordt gesteund door de het Vlaams Fonds voor de Letteren en staat onder de Hoge Bescherming van Hare Majesteit de Koningin.

Jeugdboekenmaand 2018 vieren we van 1 tot 31 maart met als thema 'Eureka! Wetenschap & Techniek'
Wetenschap en techniek, dat is de evolutietheorie. Dat is een colafles die een fleecetrui wordt. Maar dat is eigenlijk pas het laatste. Eerst is er de jonge Charles Darwin die kevers verzamelt. De PMD-zak.
Eerst zijn er vragen in de kop. Nieuwsgierig zijn. Willen weten. Zoeken. Kijken. Iets proberen. Uitvinden. Ontwerpen. Mislukken. Opnieuw proberen.
Eureka is het feestje dat daarbij hoort.

Meer weten?
www.jeugdboekenmaand.be of kom langs in de bibliotheek en kom samen met ons enkele proefjes testen!