Leeskring

Geniet je ook zo van boeken en zou je die leeservaring willen delen met anderen?

De leeskring komt acht keer per jaar samen om te praten over een boek dat iedereen in de groep gelezen heeft. Mensen met heel verschillende ervaringen reageren ook verschillend op een boek en dat leidt tot boeiende gesprekken.

Je hoeft geen literaire studies gedaan te hebben, openstaan voor het verhaal van een schrijver en daarover je mening willen geven is meer dan voldoende.

Kom je graag eens luisteren? Je bent altijd welkom. Wil je meepraten? Vraag dan tijdig een exemplaar van het boek in de bibliotheek.

Interesse?  

De leeskring komt samen 

  • in de bibliotheek van Reet op maandagavond om 20u15.
  • Deelnemen is gratis.
  • 1 € per avond voor koffie/thee en glaasje wijn.
  • De bibliotheek zorgt voor de nodige exemplaren van het boek.

 

Brochure 2020-2021 

 

Leeskring Brochure 2020-21-1

 

Leeskring Brochure 2020-21-2

Boeken

 

Seizoen 2020-2021

16 september 2020 - Grand Hotel Europa / Ilja L. Pfeijffer

De schrijver logeert in de oude glorie van het  Grand Hotel Europa. Hij overdenkt er zijn liefde voor Clio en de reizen die ze maakten in tijden van massatoerisme en globalisering.

26 oktober 2020 - Onderworpen / Michel Houellebecq

Een professor aan de Sorbonne ziet hoe Frankrijk na de presidentsverkiezingen van 2022 onder islamitisch bewind komt te staan. Welke positie zal hij zelf innemen? Een politieke roman van Frankrijks grootste provocateur.

7 december 2020 - Amerikanah / Chimamanda N.Adichie

Ifemelu en Obinze zijn als studenten in Nigeria erg verliefd op elkaar, maar zij gaat studeren in de USA, en Obinze komt in de illegaliteit van Londen terecht. Na verandering van bewind keren beiden naar hun land van oorsprong terug.

11 januari 2021 - Klein Engeland / Jonathan Coe

Engeland rond 2010. Zeer verschillende personages worden gevolgd in de snel veranderende wereld rondom hen. Een sociaal-politiek geïnspireerde roman die met humor de brexit aankaart.

22 februari 2021 - Archief van verloren kinderen / V. Luiselli

Een roadtrip van een Amerikaans gezin dat op zijn laatste benen loopt, voert naar Arizona, waar de geschiedenis van de Apachen en die van Mexicaanse asielzoekerskinderen elkaar raken. Historie en actualiteit in confrontatie.

29 maart 2021 - Normale mensen / Sally Rooney

De liefdesgeschiedenis van twee studenten met heel verschillende familieachtergronden. Een verhaal over de diepgaande invloed die geliefden op elkaars leven hebben. Zeer intense roman.

17 mei 2021 - De avond is ongemak / Marijke Rijneveld

Een gereformeerd boerengezin wordt getroffen door de dood van de oudste zoon. Door de ogen van de 12-jarige dochter Jas volgen we hoe de bedroefde ouders de andere kinderen met dramatische gevolgen in de steek laten.

21 juni 2021 - Wat behouden blijft / Wallace Stegner

Twee jonge koppels ontmoeten elkaar in de jaren ’30. Veertig jaar volgt de lezer hen in hun vriendschap, hun lief en leed. Een boek waaruit veel mededogen en levenswijsheid spreekt.