Leeskring

Geniet je ook zo van boeken en zou je die leeservaring willen delen met anderen?

De leeskring komt acht keer per jaar samen om te praten over een boek dat iedereen in de groep gelezen heeft. Mensen met heel verschillende ervaringen reageren ook verschillend op een boek en dat leidt tot boeiende gesprekken.

Je hoeft geen literaire studies gedaan te hebben, openstaan voor het verhaal van een schrijver en daarover je mening willen geven is meer dan voldoende. Kom je graag eens luisteren? Je bent altijd welkom. Wil je meepraten? Vraag dan tijdig een exemplaar van het boek in de bibliotheek.

Interesse?  

De leeskring komt samen 

  • in de bibliotheek van Reet op maandagavond om 20u15.
  • Deelnemen is gratis.
  • 1 € per avond voor koffie/thee en glaasje wijn.
  • De bibliotheek zorgt voor de nodige exemplaren van het boek.

Download de brochure 2021-2022 

 

Boeken  |  Seizoen 2021-2022

13 september 2021 - Het achtste leven (voor Brilka) / Nino Haratischwili 

Een familie-epos dat zes generaties omspant tussen 1900 en nu. Een Georgisch chocolatier bedenkt een recept voor een heerlijke chocoladedrank. Het brengt hem en zijn familie rijkdom maar ook gevaar in de ‘rode’ 20e eeuw.

25 oktober 2021 - Woesten / Kris van Steenbergen

Eind 19e eeuw schenkt Elisabeth Masereel het leven aan een tweeling in het dorp Woesten. De ene een prachtige zoon, de andere zo mismaakt dat de vader hem een naam weigert. Als W.O.I uitbreekt zijn de jongens achttien jaar.

6 december 2021 - 10 minuten, 38 seconden in deze wereld / Elif Shafak

Op een vuilnisbelt in Istanboel ligt de hoer Tequila Leila. Ze werd vermoord. In haar laatste minuten overdenkt ze haar leven. Haar kindertijd, hoe ze naar Istanboel vertrok en daar een bonte verzameling vrienden leerde kennen.

10 januari 2022 - De parade / Dave Eggers

Twee mannen leggen een weg aan door een land waar tien jaar oorlog werd gevoerd. De weg zal de twee helften van het land verbinden. Welke gevolgen heeft hun aanwezigheid in dit land?

21 februari 2022 - Nora / Colm Toíbin

Een klein stadje in Ierland, eind jaren ’60. Nora Webster is pas weduwe geworden, heeft vier kinderen en moet weer gaan werken. Hoe bouwt ze een eigen leven op in dit conservatieve katholieke Ierland, met zijn strenge sociale controle?

28 maart 2022 - De stad der blinden / José Saramago

De inwoners van een stad worden getroffen door een blindheid die besmettelijk blijkt. De eerste blinden worden geïsoleerd in een oud gebouw waar een strijd op leven en dood ontbrandt.

9 mei 2022 - Aanslag / Yasmina Khadra

In het centrum van Tel Aviv gaat een bom af. Chirurg Amin, een Palestijn, opereert op de slacht-offers en ontdekt daarna dat zijn vrouw de aanslag pleegde en zelf omkwam. Waarom? Hij ontdekt hoe vaag de grenzen zijn tussen goed en kwaad.

20 juni 2022 - Jij bent van mij / Peter Middendorp

Een jonge boer, vader van twee jonge kinderen vergrijpt zich aan een zestienjarig meisje uit het dorp en laat haar dood achter. Hoe leeft hij hier mee? Dertien jaar later zal de waarheid boven komen. Zijn eigen dochter is dan even oud.