Een schoolopdracht rond de actualiteit voorbereiden of maken vanop afstand? Dat kan nu gratis via de bib met het handige Gopress krantenarchief!

Lees verder

JEUGDBOEKENMAAND - Wat doet Kunst?

In 2020 zal 'Kunst' het thema zijn van Jeugdboekenmaand. We hebben het over hoe kunst je fantasie en verbeelding triggert. Over waarnemen – in de zin van kijken, maar ook in de zin van luisteren en voelen. Over kunst als middel om iets uit te drukken, of dat nu jezelf, een idee, gedachte, een gevoel, een sfeer of nog iets anders is. Kunst gaat over meer dan alleen maar mooie dingen. Het zet iets in beweging. Het trekt je verbeelding op gang. Het roept een gevoel op. Het triggert de nieuwsgierigheid. Het zet je aan het denken. Je zou kunnen zeggen dat het kunstwerk op zich pas het begin is.

Lees verder

uitgesteld | De Ronde Leeft! Voorstelling door Geert Vandenbon

Deze voorstelling wordt uitgesteld !

Eén eeuw en honderdendrie edities van de Ronde van Vlaanderen liggen achter ons. Op zondag 3 april 2016 werd de 100ste editie van de Ronde van Vlaanderen gereden. Op zondag 5 april 2020 wordt alweer de 104de. Inmiddels is Antwerpen de startplek en is de Muur als verloren zoon teruggekeerd.

De Ronde van Vlaanderen is een inspirerend spel van helden en heroïek. Onderweg naar Oudenaarde doet elke helling en kassei elk wielerhart sneller slaan. Elke pedaalslag heeft een betekenis. De Ronde leeft, meer dan ooit.

Lees verder

Sluitingsdagen lente 2020

maandag 13 april - Paasmaandag

vrijdag 1 mei - Dag van de Arbeid
zaterdag 2 mei - Brugdag

donderdag 21 mei - Hemelvaart
zaterdag 23 mei - Brugdag

maandag 1 juni - Pinkstermaandag

Lees verder