Zo werkt de bib in tijden van Corona

bibliotheek open voor bezoek mits strikte toepassing veiligheidsregels !

Uit zorg voor de zorg en voor elkaar is onze dienstverlening tijdelijk beperkt: je kan in de bib enkel nog terecht voor het lenen van materialen.
Lees hieronder alles over de aangepaste bibliotheekwerking in het kader van de coronamaatregelen.

Veilig naar de bib

De medewerkers zorgen ervoor dat je bibliotheekbezoek in de meest veilige en hygiënische omstandigheden zal verlopen. Voor uw veiligheid en voor de veiligheid van de medewerkers, vragen we om je aan de volgende afspraken te houden:

• Draag een mondmasker.
  • Ontsmet je handen met de desinfecterende handgel bij het binnen- en buiten gaan.
  • Neem een kaartje met nummer, de medewerkers kunnen zo het aantal aanwezigen opvolgen.
  • Houd 1,5 m. afstand van andere bezoekers en medewerkers.
  • Kom alleen of maximum met 1 kind.
  • Kinderen tot 12 jaar worden begeleid door een volwassene.
  • Volg de markeringen op de grond en respecteer het eenrichtingsverkeer.
  • Raak geen bibliotheekmaterialen aan die je niet meeneemt.
  • Blijf niet langer dan 30 minuten in de bib.
  • Blijf thuis als je ziek bent.
  • Bib Reet : de ingang is tijdelijk via de leestuin (achteraan de bib). Je bereikt de poort van onze leestuin via de buurtweg tussen huisnr. 1 en 3 in de Eikenstraat. Kom je met de fiets? Zet je fiets aan de ingang van het Gemeentehuis en wandel even blokje om. Zo heb je je fiets bij de hand als je buiten komt.

Materiaal opzoeken

Zoek beschikbaarheid en locatie van jouw gewenst materiaal bij voorkeur al op voorhand op of gebruik ter plekke je smartphone.  Je kan alle materialen consulteren via onze website rumst.bibliotheek.be.

Inleveren

Inleveren kan steeds in de inleverbus. In bib Rumst is de inleverbus in het inkomsas. In bib Reet is deze links van de ingang, nu tijdelijk enkel uitgang !

Uitlenen

De normale aantallen (15 materialen per lener) zijn van toepassing.

Lidgeld en openstaande kosten

Het is ook mogelijk om op voorhand je lidmaatschap van thuis uit vernieuwen door overschrijving van 5 euro op rekeningnummer BE45091000112789 met vermelding “BIB lidmaatschap + lenersnummer + naam”.

Ook andere openstaande kosten kan je van thuis uit betalen via overschrijving op hetzelfde rekeningnummer. Vermeld steeds “BIB” + je naam en lenersnummer in de mededeling zodat we weten bij welke lidmaatschap de betaling hoort.

Reservaties

Als jouw reservatie klaarstaat krijg je een bericht van de bib om ze af te halen.
Je reservatie haal je af aan de balie. Reserveren is gratis.

Internet in de bib

De internetcomputers kan je nu niet gebruiken.

Leeshoek en kranten

De krantenhoek is tijdelijk gesloten.

Activiteiten

Alle activiteiten tot half december (voorleesuurtjes, leesclub, schoolbezoeken, ...) zijn geannuleerd.

Nog vragen?

Heb je nog een dringende vraag die hier niet tussen staat? Stel je vraag per mail aan bibliotheek@rumst.be of bel ons tijdens de openingsuren op het nummer 03 888 92 47 Bib Rumst en 03 844 87 14 Bib Reet